PROJECT: 4100

4100Sunnyside.png

Project Description: Located in Denver’s Sunnyside neighborhood. 4100 was collaboration between Elevate By Design and Studio B Architecture.

Objectives: The owners knew they wanted a pool, and some outdoor living area. With floor to ceiling windows on three sides, the courtyard became the centerpiece. During the design process we stripped the design down multiple times. Leaning towards the “Less is More” approach. This can be more difficult than it sounds. To get a comfortable balance in a small space, and with minimalism in mind, everything had to really “fit” where it lived, and had to have a purpose.

Design challenges: During the design process, especially when we are brought in early in the house design stages, things are always evolving. Throughout the process we really focused on the views from inside the home. Since the courtyard is visible all the way around, it was imperative we looked from every angle to ensure we hit the right chords. The space being enclosed made it feel a bit smaller than it actually is, and we struggled with how to get everything the owners requested into this space without it feeling forced. Luckily, Studio B had such a great vision and design, we were able to really play off of the architecture of the home and simply compliment it, rather than compete with it.

BUILDER: OLD GREENWICH BUILDERS

ARCHITECT: STUDIO B ARCHITECTURE

PHOTOGRAPHY: AUL GARCIA

LANDSCAPE INSTALLER: PRIVATE

Madison Martin